בצל המצב הביטחוני שצפוי לפגוע קשות בכלכלה, חייבים רבים בהוצאה לפועל ופושטי רגל שבבעלותם נכס, מתקשים בקבלת אשראי וחמצן פיננסי. לאור המצב, ניתן לקבל משכנתא משלימה לטובת סגירת תיקים בהוצאה לפועל, קבלת הפטר, הגעה להסדר נושים ועוד. למי התהליך מתאים? מה הוא כולל? יצאנו לבדוק.
הציבור הישראלי חטף מספר מהלומות כלכליות בשנים האחרונות, החל מהקורונה, העלאת הריבית, תקופות החגים וכעת גם המלחמה שעלולה להתרחב למלחמה עולמית, כל זה לא מטיב עם המשק הישראלי ובייחוד עם אלו שכבר צברו חובות רבים.
שוחחנו עם אריאל בבצ'יק, מנכ"ל המרכז להבראה פיננסית שהסביר "המשק עצר. אנשים אולי קונים מזון ומצרכים נחוצים בסופר, אבל האבל הלאומי משאיר את האנשים בבית מול המסכים, דואגים, כועסים, לא יוצאים, לא צורכים. הרבה אנשים במילואים והעסקים סגורים. הנזק הכלכלי גדול, אבל אנשים לא באמת מתחילים לדבר על הנזקים הכלכליים שלהם כי זה "בטל בשישים" כשסופרים את הגופות הרבות, כשהאסון כל כך נוראי ויש מצב לחימה. אבל זה יתחיל להשפיע ממש בקרוב ואנשים ירגישו את החור בכיס ויתחילו לדרוש תמיכה. יש משקי בית ועסקים שאם אין להם חמצן שוטף (תזרים שוטף), הם מתים."
עם כל המצב הנורא הזה, יש ציבור שלם של למעלה מ200,000 בעלי נכס שאין שאינם מקבלים אשראי מהמערכת הבנקאית ודווקא עכשיו הם זקוקים לו יותר מתמיד.
לדבריו , בישראל עשרות אלפי משפחות שנמצאות בהליכי הוצאה לפועל, חדלות פירעון וכונס נכסים.
בבצ'יק ממשיך, "הדוגמה הקלאסית לכך, אלו אותן משפחות שנכנסו לסחרור כלכלי וצברו חובות רבים. כתוצאה מכך נפתחו כנגדם תיקים בהוצאה לפועל, הוטלו עיקולים על נכסיהם ואפילו מינו להם כונס נכסים".
במקרים רבים, שווי הנכס של אותם חייבים גבוה מסך החובות שלהם וכעת הם יוכלו לקחת משכנתא כחלק מהסדר החובות ועל מנת שיוכלו להבריא כלכלית.
"אומנם מדובר בתהליך מורכב יותר ממשכנתא רגילה שלוקחים בבנק מכיוון שכאן יש תהליך משפטי ונושים שיש להתנהל מולם אבל בסופו של יום, הפתרון נגיש יותר מתמיד ומאפשר למשפחות רבות להשתקם כלכלית".
"ידענו שאם לא נפעל, המצב הכלכלי רק ילך ויחמיר"
מנחם ורוני, הורים לשלוש בנות, סבלו זמן רב מעיקולים והגבלות שפגעו בשגרת היום יום. הזוג, שנכנס לחובות עקב עסק שנכשל, נקלעו לתוך בור כלכלי שהלך והעמיק. הזוג נטל עוד הלוואה בכל פעם שהמינוס הגיע לתקרת מסגרת האשראי והם מצאו את עצמם בחובות של 870 אלף ₪ שלא יכלו להחזיר.
מנחם מספר, "נפתחו נגדנו מספר תיקים בהוצאה לפועל והוטלו שני עיקולים על הבית שלנו. הבנו שאנחנו חייבים לפעול מהר, לפני שנאלץ למכור את הבית שהיה עבורנו הכל. כחודש לפני הפנייה למרכז להבראה פיננסית, נאלצו לפנות להוריהם בבקשת עזרה דחופה".
הבנק הודיע להם שמונה כונס נכסים על בית מגוריהם. זה היה רגע שעזר בקבלת ההחלטה לעשות שינוי ובהמלצת חבר לעבודה של מנחם, החליטו לפנות למרכז להבראה פיננסית בבקשה לסיוע.
מנחם ורוני אינם חריגים. בדומה להם , מרבית החייבים שיש בבעלותם נכס, אינם מודעים לפתרונות שעומדים בפניהם. לאחר הליווי בתוכנית ההבראה הפיננסית, הזוג קיבל משכנתא משלימה לסגירת החובות, השתקמו פיננסית ופתחו דף כלכלי חדש.
"אנו בונים עבור כל אחד ואחת תכנית הבראה פיננסית מותאמת אישית הכוללת מימון וליווי"
"המרכז להבראה פיננסית" מתמחה במציאת פתרונות מימון לכל מי שבבעלותו נכס קיים , גם כנגד נכסים שכבר התקבל עבורם משכנתא.
כחלק מהליווי, הם מסייעים ללקוחות לקבל משכנתא חוץ בנקאית מסכום של 200 אלף ש"ח ועד לסכום של 50 מיליון ש"ח.
"היכולת שלנו למצוא פתרונות יצירתיים מגיעה מהניסיון הרב שצברנו בסיוע לאנשים במצוקה כלכלית".
לדברי בבצ'יק, בעזרת קשרים מקצועיים חזקים עם גורמי מימון מוסדיים, הם מסייעים ללקוחות לסגור את החובות ולצאת מהבור הכלכלי שאליו נקלעו.
*אי-עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרום חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
למדיניות הפרטיות לחצו כאן