צו הפטר ומחיקת חובות בהליך פשיטת רגל שפועל לטובת החייב

אם אתם מבררים על צו הפטר ואתם בהליך פשיטת רגל אז כדאי שתדעו שצו הפטר הוא השלב הסופי בהליכי פשיטת רגל והוא פוטר את החייב מהחובות שקדמו ושהוגשו בהליך פשיטת רגל, בסוף ההליך מופק צו ההפטר, פרט ל-3 סוגי חובות: 1. קנסות 2. חובות שהושגו במרמה 3. חוב מזונות. הצו עצמו ניתן על ידי בית המשפט לבקשת החייב / הכונס הרשמי / מנהל מיוחד / נאמן לפשיטת הרגל. בעצם צו זה מוחק את כל החובות ואתם יכולים לצאת לדף חדש בחייכם. רוצים לדעת עוד? רוצים להגיע לצו הפטר במהירות? צריכים ליווי מקצועי? המשיכו לקרוא עוד כ-5 דקות ותדעו כל מה שצריך לדעת על צו הפטר.

אילו חובות מוחק צו הפטר ? 

צו הפטר מוחק כל חוב שנתבע בהליך פשיטת הרגל ואפילו חובות שהיה ניתן לתבוע בגדר ההליך. הכוונה היא לשמש הגנה עבור החייב אל מול תביעת חובות שקדמו להליך פשיטת הרגל ולא הוגשו בהליך. 

כל חוב לפני צו ההפטר והחובות שהוגשו בתביעת הליך פשיטת הרגל ימחק ולא ניתן לפדות חובות נוספים שקדמו להליך ושלא הוגשו לבית המשפט.

צו הפטר הוא הרגע שלו כל חייב מחכה לו, אם עושים את ההליך עם ליווי מקצועי השלב מגיע מהר ועובר בשלום משום שהליך פשיטת רגל הוא הליך מאוד מוקפד הדורש הכרה וידע בכל שלב בתהליך וליווי מקצועי הוא אחד התנאים הבסיסיים לצלוח את המהלך ולסיימו כשאתם יוצאים לחיים כלכליים חדשים וללא חובות או חשש מחובות נוספים.

3 חובות שצו הפטר לא פוטר

ישנם חובות שצו הפטר אינו חל עליהם והוא יאלץ לשלם גם לאחר הליך פשיטת הרגל ולאחר שיצא צו הפטר:

סוג החובהסבר
חוב בגין קנסותחוב שנצבר מקנס בשל עבירה או כל חוב כלפי המדינה ורשות מקומית.
חובות שנוצרו ושהושגו במרמהחובות שהושגו ונוצרו במרמה על ידי החייב או שהיה שותף להם לרבות חובות עבורם הושג ויתור במרמה.
חובות בגין מזונותהחוב צריך להיות לפי פסק דין מזונות והוא אינו פטור גם אם החוב הוא כלפי ביטוח לאומי שמשלם מזונות לזכאי. בהליך פשיטת רגל בית המשפט יכול להחליט לפטור את החייב מחובות בגין מזונות או את חלק מהחובות בתנאים חריגים בלבד, למשל: גיל מבוגר של החייב מצב בריאות החייב הזכאי במצב כלכלי טוב

צו הפטר מאפשר לחייב שניהל הליך פשיטת רגל וקיבל את צו הפטר לפתוח דף חדש, במידה והתחיל נושה של החייב בהליך הוצאה לפועל נגד החייב לחוב שהיה לפני פשיטת הרגל, החייב יוכל לטעון שהיה ניתן לתבוע את החוב בגדר הליך פשיטת הרגל וצו ההפטר יחול עליו.

שימו לב, צו הפטר אינו ניתן להעברה והוא פוטר רק את החייב עצמו ולא שותפים עסקיים ונותני ערבות.

קבלת דיבידנד מגביית חוב שההפטר אינו חל עליו

הכי חשוב זה להגיש תביעת חוב גם אם ההפטר אינו חל על החוב של הנושה, רק כך ניתן יהיה לקבל דיבידנד. כלומר, נושה שההפטר אינו חל על החוב שלו יגיש תביעת חוב הוא יקבל דיבידנד ואת יתרת החוב יוכל לגבות לאחר שהליך פשיטת הרגל יסתיים.

במקרה שבו הנושה לא יגיש תביעת חוב – הנושה לא יקבל דיבידנד ויוכל לתבוע את יתר החוב גם כן לאחר שהסתיים הליך פשיטת הרגל.

מה עליכם לעשות על מנת לקבל צו הפטר?

אם אתם רוצים להשיג צו הפטר במהירות ובלי הפתעות מיותרות ומשיכת זמן עליכם לעבור הליך פשיטת רגל בבית משפט ולעמוד בתנאים שהוא מכתיב כמו סיוע במימוש נכסים על מנת לקבל את צו ההפטר או שהצו יינתן באופן מיידי (תלוי מקרה), הליך שיכול להיות מלחיץ ומורכב או פשוט ידידותי ומהיר.

אם אתם רוצים הליך פשוט מהיר וידידותי אתם מוזמנים לפנות לשיחת התייעצות עם מומחים מהמרכז להבראה פיננסית שיכוונו וילוו אותכם בצורה הנכונה והחכמה ביותר עבור מצבכם מתחילת ההליך ועד סופו (צו הפטר). 

באמצעות בעלי מקצוע תדעו בדיוק על מה יכול לחול צו הפטר ואילו חובות ימחקו ואילו חובות לא ימחקו או שאפשר לקבל עבורם הקלות. חברת הבראה פיננסית יכול לסייע לקבלת משכנתא חוץ בנקאית לפושטי רגל.

לבדיקת זכאות למשכנתא השאירו פרטים כאן:
[לבעלי נכס בלבד]
מחבר המאמר
מדריכי משכנתא
קאבר סרטון וידאו- משכנאת חוץ בנקאית
קאבר סרטון: כיצד נקבעת ריבית חוץ בנקאית
משכנתא חוץ בנקאית - מי מפקח עליהם (6)
משכנתא למסורבים
פוסטים באותו נושא
יצירת קשר
תוכן עניינים
אלפי לקוחות מרוצים