לפעמים לא משתלם לקחת הלוואה מהבנק, יכול להיות בגלל שהמצב שלנו בבנק לא מאפשר את זה או כי נמצאה אלטרנטיבה טובה יותר. נניח מצב בו אתם במינוס, עם הלוואה ואולי אפילו חריגה. במצב כזה, הבנק לא יכול לאשר לכם הלוואה נוספת. יחד עם זאת, זה המהלך היחידי שיציל אתכם. אז מה עושים כשצריכים כסף ולא רוצים שההלוואה תהיה מהבנק? לוקחים הלוואה חוץ בנקאית, תוך 2.5 דקות, תדעו הכל על הנושא .
כשלוקחים הלוואה מיידית חוץ בנקאית היא ניתנת בנוסף ומעבר לאשראי שיש לכם בבנק. הריביות יחסית משתלמות והמימון עצמו ניתן על ידי חברות פיננסיות המפוקחות על ידי המפקח על שוק ההון, הביטוח והחיסכון. בין חברות אלו תמצאו:
- חברות אשראי
- חברות ביטוח
- חברות להלוואות חברתיות
- בתי השקעות
- קרנות
אישור הלוואה מיידית חוץ בנקאית – מתי נראה את הכסף בחשבון?
הלוואות מיידיות ניתנות לרוב לכל מטרה, הסכום הממוצע במשק שנלקח דרך אפיק הלוואות מיידיות , הוא סביב ה-150 אלף שקל. ההלוואות משמשות לצרכים שונים כגון:
- סגירת מינוס בחשבון הבנק וביצוע הבראה פיננסית
- רכישת רכב חדש
- יציאה לחופשה
מהרגע שבו קיבלתם אישור הלוואה מיידית חוץ בנקאית הכסף עובר באופן מיידי ועד 3 ימי עבודה.
ריביות הלוואה מיידית חוץ בנקאית בהשוואה להלוואה בבנק
בעבר, הבנקים הצליחו להציע על הלוואות אלו, ריביות הנמוכות באופן משמעותי מריביות שניתנו דרך חברות מימון חוץ בנקאיות. הסיבה לכך היא שלבנק היה מונופול על נתוני המידע של לקוחותיו ובכך הצליח לזהות לקוחו "טובים" ולהציע להם תנאים משופרים . בשנת 2019 התחרות בשוק ההלוואות גברה באופן משמעותי – בנק ישראל הקים מאגר נתוני אשראי המכיל נתונים כמו:
- היסטוריית אשראי של הציבור
- מידע אודות רישומים שליליים
- ציון ודירוג אשראי ללקוח
המטרה: לאפשר לחברות פיננסיות להציע הלוואה מיידית חוץ בנקאית תוך שהן יכולות להבין מה הסיכון בגין כל מבקש, בין אם הוא קיבל סירוב בבנק או לא .
המהלך שהרעיד את הענף ב-2019
ב-2019 במהלך חד, הופרדו חברות האשראי לאומי קארד וישראכרט מהבנקים לאומי ופועלים והתחרות על ההלוואות, על התנאים והריביות עברה לשלב הבא . הריביות הפכו לתחרותיות וההבדלים שהיו בעבר, שנבעו בעיקר בשל אמון הציבור, התפוגגו כלא היו . טיפ לסיום: מתייעצים עם מומחים לפני כל מהלך פיננסי שעושים!