הבנקים, בדיוק כמו חברות אשראי, חברות ביטוח ובתי השקעות עובדים על פי נהלים וחוקים , מי שמפקח על החברות האלו זה משרד האוצר. ישנם שני גופים המפקחים על ענף ההלוואות בישראל, בנק ישראל – מפקח על הבנקים. המפקח על שוק ההון, ביטוח וחיסכון – מפקח על פעילויות חוץ בנקאיות. הטעות הגדולה של העסקים היא שרק אם הם קיבלו סירוב להלוואה בבנק הם בודקים אופציות מחוץ לבנק. בואו לגלות למה זו טעות ומהי הדרך הנכונה לקבל הלוואה חוץ בנקאית לעסק .
אשראי עסקי עד 600 אלף ש"ח
סכום ההלוואה תלוי מאוד בסוג העסק והמלווה, למשל:
- עסק חדש / מיזם
- עסק קיים
- מחזורי עסק קטנים / בינוניים / גדולים
- גיל המלווה בעל העסק
- מטרת ההלוואה
עסקים אלו יכולים להשוות בין כל סוגי ההלוואות הקיימות, הלוואה בנקאית והלוואה חוץ בנקאית לעסק, הסכומים הנפוצים שעסקים אלו לוקחים הם בין 100,00 ₪ ל- 600,000 ₪ . בשלב זה, מומלץ לכל בעל עסק להשוות את תנאי ההלוואות טרם התחייבות כלשהי מול חברת מימון מסוימת, בדיוק כמו לקבל חוות דעת נוספת בכל תחום אחר. מה צריך להשוות בהלוואות:
- מהו סכום ההלוואה?
- זמן פריסת ההלוואה
- מהן ריביות ההלוואה לאורך כל התקופה?
- מהן עמלות הפירעון ועמלות מעבר בין מסלולים?
- מהם תנאי תשלום?
- מה קורה במצב של פיגור או חדלות פירעון?
ריביות הלוואה חוץ בנקאית לעסק
טווח הריביות משתנה לפי רמת הסיכון שהגוף המימון לוקח כשהוא מלווה לכם כסף. בהנחה שהבנק סירב לתת לכם הלוואה לעסק, אז העסק שלכם בעצם בסוג של משבר.
הבעיה: הבנק מסרב לעסקים לאחר שהוא מנתח ומאמת את יכולות ההחזר של אותו העסק, יכולות השעבוד של העסק וכדומה. לכן, אם הבנק מגלה שהסיכון הוא מעבר למה שבנק ישראל מאפשר, בקשתכם תסורב במקום. מרגע זה – כל בנק שתפנו אליו יהיה בעל גישה להערת הסירוב שנרשמה לכם .
הפתרון: חברות מימון חוץ בנקאיות , מציעות גם הן לא מעט הלוואות בתנאים לא רעים בכלל ומאשרים זכאות גם לכאלו שסורבו בבנק.
הסיבה: חברות אלו כפופות לנהלים גמישים יותר במטרה לייצר רווחים. ככל שעולים הסיכונים כך עולים הרווחים . לסיכום: התייעצו עם מומחים על הלוואות בסכומים של 100-600 אלף ₪ , קחו בחשבון שהריביות יכולות לנוע בין 1.5%-15% ויותר, תלוי סיכון . אל תיקחו סיכונים: פנו למקצוענים , כך תשפרו משמעותית את אחוזי הזכאות שלכם להלוואה חוץ בנקאית לעסק .